Om Thoréns i kil

Med båda fötterna i den värmländska jorden hittar du Thoréns i Kil. Vi är ett etablerat företag som under tio års tid tillverkat och levererat redskap av märket TIK till den svenska marknaden. Vi levererar förstklassiga produkter direkt till över 4500 kunder per år, allt utan mellanhänder. Många stora företag och myndigheter är våra kunder och vi gör allt för att de ska bli nöjda. Kvalitet och kunskap är kärnan i vår verksamhet. Vi vet vad vi sysslar med och vill ge dig som kund bästa tänkbara resultat. För oss är det också viktigt att leverera slitstarka produkter som klarar de hårdaste jobben. Med andra ord; våra produkter håller vad de lovar. Thoréns i Kil baserar sina produkter på gedigen kunskap och år av erfarenhet. Vi styr tillverkningskedjan själva, är experter på det vi gör och anpassar alltid våra produkter efter dina behov. Vi förstår också att ett redskapsköp är en investering som måste leverera resultat i det dagliga arbetet. Därför är alla våra produkter tillverkade av högsta kvalitet med användaren i fokus.

Ring oss om du vill veta mer: 0554-24100 eller maila: info@thorensikil.se

HISTORIEN OM THORÈNS I KIL

Thoréns i Kil har egentligen funnits sedan tidigt åttiotal, även om det dröjde fram till 2007 innan jag, Daniel Thorén, tog klivet ut från tryggheten som anställd till att starta egen firma.

Som barn fanns det inte mycket annat än maskiner i huvudet på mig, och jag tog alltid varje chans att åka och köra traktor hos vår granne Johnny som drev ett större jordbruk. Att åka till skolan var för mig en aktivitet som fick komma i andra hand när vår och höstbruk skulle göras. I alla fall om jag själv fick välja.

Vägen mot yrkesvalet var enkel. Grävmaskin skulle jag köra, och jag skulle göra det bra! Efter gymnasiet så hamnade jag snart i en Huddig, och där blev jag kvar i ca tolv år. Även om jag körde både lastbil, hjullastare och runtom-svängande grävare emellanåt så var det alltid Huddigen som jag kom tillbaka till. Kabeljobb i olika utföranden blev det jag höll på med mest, och tack vare arbetsgivare som tog åt sig utmanande jobb så fick jag chansen att prova på det mesta inom all sorts förläggning av kabel.

Det blev även en del kranjobb, så vi hade Huddigar och grävmaskiner med både lift och Palfingerkranar. Numera hinner jag sällan köra maskin, men vi har en Huddig kvar som får stå för alla gårdsjobb.

Allt detta samlat gjorde att jag 2007 vågade ta klivet ut i fria luften. Väldigt mycket tack vare min flickvän, numera fru Hanna. Jag startade eget med tanken att jag skulle köra maskin på F-skatt. Så blev det ett par år, men allt eftersom så kom det in mer och mer köp och sälj i bolaget.


Traktorer som alltid varit ett intresse blev basen i handeln i bolaget i ett par år, och tack vare det dök det upp företag som ville sälja sina produkter genom mig. Detta utvecklades under 2009 till att jag började tillverka egna produkter med hjälp av ett lokalt smidesbolag. Omsättningen ökade år för år, och produktsortimentet likaså. 

2011 ombildade jag till aktiebolag, och jag blev vi då jag insåg att jag inte skulle klara av allt jobb själv. Jag anställde en medarbetare, och det gav mer kraft att våga driva på än mer. Nu var ju siktet inställt på att växa.

Med tiden insåg vi att vi måste ha egen tillverkning för att kunna hålla uppe kvaliteten och priserna nere.  Detta ledde till att vi skaffade större lokaler ämnade för tillverkning. Efter att ha hyrt i flera år så köpte vi 2017 en egen fastighet med över ett tusen kvadratmeter verkstad. 

Personalstyrkan har med åren växt till tio anställda, och sedan 2017 har jag även Hanna vid min sida i bolaget på heltid. Vi täcker trots det inte upp med ytor och personal för all tillverkning, så vi har ca 15 externa arbetare igång som skär, bockar och bearbetar åt oss på årsbasis. 

Vi är en firma som ständigt arbetar framåt, och vi utvecklas tillsammans med er kunder. 2018 levererade vi till över 4500 kunder.

Thoréns i Kil kommer alltid vara firman som brinner för bra redskap och nära kundrelationer.